Natuurpark De Leemputten

Home Omgeving

Natuurpark De Leemputten

“De Leemputten” in Zwolle (bij Groenlo), voor veel mensen een begrip. Waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo, ontstond later een prachtig natuurgebied. En gedeelte van het totale¬†terrein, ongeveer 8 hectare, is uitsluitend toegankelijk per waterfiets. Dit is een unieke en milieuvriendelijke manier om, vanaf het water dit gebied te verkennen en te genieten van de vele planten- en diersoorten die er te vinden zijn, zowel op, langs, als in het water.

 

Negen waterfietsen liggen uitnodigend op gasten te wachten. Op zondag en in vakantieperioden is de Leemputten geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op het gezellige terras aan de waterkant, kan men ook even lekker bijkomen na bijvoorbeeld een lange fietstocht. Ook voor groepen kan een bezoek aan natuurpark de Leemputten interessant zijn. Speciale arrangementen op aanvraag, denk bijvoorbeeld aan de Leemputten-survival, waterfiets en of klootschieten.

 

In de resterende 22 hectare is een natuurpad (ca. 3 km.) uitgezet. Onderweg kunt U genieten van de overige plassen met hun prachtige ligging en hun grote verscheidenheid aan planten en dieren. Tevens sluit dit natuurpad aan op de route om het “Zwilbrocker Venn” (7km), met z’n meeuwenkolonie en flamingo’s, net over de Duitse grens. Dus ook voor de wandelaars is ons gebied de moeite waard om aan te doen.